بلاگ

لاکی ۱۸۵ SYM دنده ای

لاکی ۱۸۵ SYM دنده ای

نگاه کلی

انجین لاکی ۱۸۵ SYM دنده ای ساخت شرکت SYM ویتنام میباشد با حجم ۱۸۵cc که توسط سیستم انژکتور keihin ژاپن قدرت ۱۹ اسب بخاری را تولید میکند و این انجین دارای یک گیربکس ۶ سرعته میباشد . حس رانندگی اسپرت را به راننده منتقل می‌کند. از سیستم استارت برقی استفاده میکند همچنین استهلاک پایین انجین که منجر به طول عمر بالای انجین می گردد.

مقدمه :

چند سال پیش یعنی سال ۲۰۱۸ یک محصول انقلابی توسط یه شرکت ویتنامی رونمایی شد که توجه خیلیا رو به خودش جلب کرد. دلیلش هم قدرت به شدت بالا و عجیب و غریب این موتورسیکلت بود که در سبک و نوع خودش بی‌سابقه بود.

معمولاً تصور اکثر افراد مخصوصاً در ایران در مورد موتورهای کاب و اسکوتر اینه: یه موتور جمع و جور و گاهاً خسته که مناسب رفت و آمدهای روزمره شهریه و خیلی نمیشه روی شتاب و سرعت نهاییش حساب باز کرد، ولی VF3 i داستانش فرق داره!

به جرات میشه گفت یکی از پرسر و صداترین و موفق‌ترین محصولات شرکت اس وای ام همین وی اف ۳ بوده و هست که اخیراً خیلی سوسکی وارد ایران شد و شاید خیلیا اصلاً بهش توجه نکرده باشن و از حضورش بی خبر باشن. البته ضعف بازاریابی و تبلیغات شرکت واردکننده هم توی این داستان بی‌تاثیر نبوده!

علت اینکه یه سری از دوستان این موتور رو خوراک سارقان عزیز کشورمون هم میدونن دقیقا همینه. 😂 این VF3 i قصّه ما واقعا فرز و قویه که تو قسمت مشخصات‌ فنی کامل در موردش صحبت میکنیم.

طراحی و ظاهر لاکی ۱۸۵ SYM دنده ای 

ویترین VF3 i کاملا با انبارش هماهنگه. 😁 ظاهر لاکی ۱۸۵ SYM دنده ای خیلی خشن و هجومی طراحی شده که این حس رو میشه از خطوط شکسته و تند و تیز موتور دریافت کرد.

طراحی موتور در کنار عملکرد فنیش نشون میده اس وای ام بازار هدف این موتور رو افراد جوان و کسانی که به دنبال هیجان و جنب و جوش هستن قرار داده. این موتور در رنگ‌بندی‌های جذابی هم عرضه شده که هر کدوم استیکرکشی‌های خاص و منحصر به فرد خودشون رو دارن.

توی ایران هم میتونید رنگ های مختلفی از این موتور رو پیدا کنید.

همینجا یه توضیحی در مورد سبک این موتور بهتون بدم. اکثر مردم سبک کاب و اسکوتر رو با هم یکی در نظر میگیرن در صورتی که این دو سبک کاملاً باهم فرق دارن. یه شباهت‌هایی باهم دارن؛ مثل نوع شاسی. ولی توی بقیه موارد باهم فرق دارن.

مثلا انجین موتورهای اسکوتر در بخش عقب و در موتورهای کاب جلو کار شده یا نحوه قرار گیری پاهای شما رو این موتورها باهم متفاوته.

در سبک اسکوتر پاهای شما در قسمت جلویی موتور هست و در سبک کاب پاهاتون دقیقا مثل موتورهای استاندارد یا استریت بازار روی موتور قرار میگیره و مهم ترین تفاوت در گیربکس این دو سبکه که اسکوترها اتومات و موتورهای کاب اتومات نیستن و در بعضی مدل‌ها کلاچ اتوماته و یعنی شما بدون گرفتن کلاچ میتونید دنده‌ها رو تعویض کنید.

لاکی ۱۸۵ هم همونطور که گفتیم در سبک موتورهای کاب یا آندربن دسته‌بندی میشه.

ابعاد لاکی هم به این صورته، طولش ۲۰۰، عرض ۷۲ و ارتفاعشم ۱۱۱.۵ سانتی‌متره و در کل موتور جمع و جوری به حساب میاد.

طراحی چراغ‌های لاکی ۱۸۵ SYM دنده ای 

همونطور که در تصویر مشخصه کاسه چراغ لاکی از بدنه موتور به صورت جداگونه طراحی شده. در قسمت بالا چراغ اصلی موتور قرار گرفته و در قسمت پایین هم دیلایت‌ها و راهنماها به صورت یه تیکه و در یک جا تعبیه شدن.

چراغ‌های عقب اما به صورت جدا هستن و تمامی چراغ‌های این موتور به جز چراغ اصلی در قسمت جلو همگی LED هستن. وضوح و پرتاب نور ها هم قابل قبول هستن.

فرمون لاکی ۱۸۵ SYM دنده ای 

لاکی از نوع لوله‌ای هست و با فلاپ‌هایی که در تصویر مشاهده میکنید پوشونده شده. در قسمت راست فقط دکمه استارت دیده میشه و خبری از کلید Kill Switch یا قطع و وصل برق موتور نیست.

سمت چپ هم کلید تعویض نور بالا به پایین و در همون قسمت دکمه Passing یا نور بالا لحظه‌ای هم به صورت ترکیبی تعبیه شده که وقتی دکمه رو به سمت پایین فشار بدین میتونید از این نور هم استفاده کنید. پایین‌تر هم کلید راهنما و بوق موتور دیده میشه.

کیلومتر لاکی ۱۸۵ SYM دنده ای 

کیلومتر این موتور به صورت ترکیبی طراحی شده؛ آنالوگ و دیجیتال. در قسمت سمت راست اطلاعات اصلی موتور از جمله سرعت، دنده شمار، ساعت و … رو میتونید ببینید و در قسمت سمت چپ هم دور موتور به صورت آنالوگ تعبیه شده.

چراغ‌های هشدار موتور هم در طرفین کیلومتر هستن. یکم پایین‌تر هم سیستم سوییچ موتور هست و محفظه‌هایی که میتونید وسایل ضروریتون رو در اونجا قرار بدین.

زین و باک لاکی ۱۸۵ SYM دنده ای 

زین این موتور به صورت یه تیکه با فضای مناسبی طراحی شده که نرمی مناسبی هم داره. در بخش عقب زین هم یک نگه‌دارنده فلزی دیده میشه.

ارتفاع زین این موتور ۷۹ سانتی‌متره و مشخصه که این موتور برای اکثر افراد قابل استفاده هست. باک لاکی ۱۸۵ SYM دنده ای  در فضای زیر زین قرار گرفته و گنجایش سوختش نزدیک ۷ لیتره که باتوجه به مصرف سوخت صدی حدودا ۲.۲ لیتری این موتور، ظرفیت بنزین خیلی خوبی برای لاکی به حساب میاد.

مشخصات فنی لاکی لاکی ۱۸۵ SYM دنده ای 

این موتور از یه انجین تک سیلندر، ۴ زمانه و ۴ سوپاپ بهره میبره که آرایش سوپاپ‌ها به صورت تک میل بادامک هستن. کمتر موتوری رو میتونیم پیدا کنیم که آرایش سوپاپ هاش به این شکل باشه حداقل در ایران! یعنی ۴ سوپاپ با آرایش SOHC. خنک‌سازی انجین این موتور هم به وسیله یک رادیاتور آب انجام میشه. حجم دقیق انجین لاکی، ۱۸۳ سی‌سی هست و قدرتی که میتونه تولید کنه معادل ۱۸ اسب بخار در دور موتور ۸۵۰۰ و نهایت گشتاورشم ۱۵.۳ نیوتون متر در دور موتور ۷۵۰۰ هست. با توجه به وزن فقط ۱۲۸ کیلوگرمی موتور، این اعداد و ارقام یعنی پروااااز!

نکته‌ای که حائز اهمیته دقیقا همینجاست. چنتا موتور داریم که وزن حدودا ۱۳۰ کیلویی داشته باشن و این قدرت رو بتونن تولید کنن؟! نداریم اصلا! توی قسمت شتاب و تاپ اسپید این موتور بیشتر در مورد قدرتش در عمل صحبت میکنیم.

لاکی یه گیربکس ۶ دنده داره که قدرت رو به وسیله سیستم زنجیر به چرخ عقب منتقل میکنه. همونطور که قبل‌تر هم اشاره کردم لاکی گیربکس اتومات نداره و حتی کلاچش هم اتوماتیک نیست و باید با کلاچ دنده رو عوض کنید. سیستم سوخت‌رسانی این موتور هم از نوع انژکتور برقی و از برند Keihin هست که کیفیت قابل قبولی داره.

شتاب و نهایت سرعت لاکی ۱۸۵ SYM دنده ای 

شتاب صفر تا صد این موتور حدودا ۹ ثانیه هست این یعنی همرده با موتور های پرشتابی مثل ان اس ۲۰۰ و آپاچی ۱۸۰. نهایت سرعت لاکی هم حدودا به ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت میرسه ولی با کمی تغییرات فنی کوچیک میتونید اون رو به ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت هم برسونید. البته گزارش‌های مردمی حاکی از اینه که لاکی‌های سری جدید کمی محدود‌تر شدن و قدرت نسخه‌های اولیه این موتور رو ندارن!

سیستم تعلیق لاکی ۱۸۵ SYM دنده ای 

شاسی این موتور از نوع آندربن هست و وزن خشک این موتور ۱۲۸ کیلوگرمه و با احتساب مایعات ضروری موتور وزنش به نزدیک ۱۴۰ کیلوگرم میرسه.

کمک فنرهای لاکی ۱۸۵ SYM دنده ای 

در قسمت جلو یه جفت کمک تلسکوپی معمولی و عقب هم تک کمک داریم که به صورت مرکزی در این موتور تعبیه شده.کمک فنر عملکرد نسبتاً خوبی در خنثی کردن تکون‌ها و ضربات مسیر دارن. در کل موتورهای کاب به نسبت موتورهای اسکوتری سواری نرم‌تری رو در اختیارتون میذارن.

کی دیگه از اختلاف‌های موتورهای سبک کاب در سایز رینگ و لاستیکاشون نسبت به موتورهای اسکوتریه. سایز لاستیک جلو ۹۰/۸۰ و عقب هم ۱۲۰/۷۰ و جفتشون روی رینگ‌های ۱۷ اینچی سوار شدن. برند لاستیک‌ها هم ایران یاسا هست. 🙃

سیستم ترمز لاکی ۱۸۵ SYM دنده ای 

در بعضی از نسخه و کشورها این موتور با ترمز ABS عرضه شده ولی لاکی ۱۸۵ SYM دنده ای های عرضه شده در ایران فقط از تکنولوژی CBS یا سیستم ترمزکی دیگه از اختلاف‌های موتورهای سبک کاب در سایز رینگ و لاستیکاشون نسبت به موتورهای اسکوتریه. سایز لاستیک جلو ۹۰/۸۰ و عقب هم ۱۲۰/۷۰ و جفتشون روی رینگ‌های ۱۷ اینچی سوار شدن. برند لاستیک‌ها هم ایران یاسا هست. 🙃

اگر کیفیت برای شما اهمیت داره باید بگم که هر سه موتور از کیفیت قابل قبولی برخوردارن اما MX King به خاطر یاماها بودنش و راکز به خاطر سابقه درخشانش شما رو به سمت خودش میکشونه. اما VF3 رو هم از این بابت دست کم نیگیرید.

از لحاظ قدرت داستان یه مقدار متفاوته! اول VF3، بعد MX king و نهایتا راکز اولویت دارن.

سواری و هندلینگ سه تاشون تقریبا شبیه به هم هست ولی این مورد رو پیشنهاد میکنم از نزدیک و حضوری خودتون تست کنید.

توی بحث تامین قطعات بی برو برگرد تی وی اس راکز اولویت داره و وضعیت تامین لوازم ام ایکس کینگ و لاکی خیلی تعریفی نداره، پس حتما قبل از خرید این مورد رو هم در نظر داشته باشید.

در مجموع اگر دنبال یه موتور خوش سواری، جوان پسند و البته پر قدرت هستید لاکی ۱۸۵ واقعا میتونه شما رو راضی کنه و از سواری باهاش لذت ببرید.

نوشته های مرتبط

1 نظر در “لاکی ۱۸۵ SYM دنده ای

  1. ساسان گفت:

    البته چند مطلب که دیدم این موتور تایوانی میدونستن تا ویتنام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *