راکز ۱۲۵

بررسی راکز ۱۲۵

با ورود هوندا ویو به ایران که اکثر موتورسوارها به این موتورسیکلت و البته سبک کاب (یا آندربن) علاقه پیدا کرده بودن. اما خب قیمت بالایی که ویو به نسبت بقیه موتورسیکلت‌ها داشت باعث شده بود تا بعضی‌ها هم نتونن اون موتور رو بخرن و این خلاء فضای مناسبی رو برای ورود موتورهای ارزون قیمت‌تر در سبک کاب فراهم کرد.

اوایل دهه ۹۰ شرکت جهانرو موتورسیکلت تی وی اِس راکز ۱۲۵ رو به بازار ایران عرضه کرد که با استقبال خیلی خوبی هم رو به رو شد. البته این موفقیت تازه‌ای برای راکز به حساب نمیومد. چراکه قبل از ایران، این موتورسیکلت فروش خوبی رو در کشورهای آسیای شرقی از جمله فیلیپین تجربه کرده بود.

فاکتورهای مختلفی TVS راکز ۱۲۵ رو به یه موتور محبوب در بازار ایران تبدیل کردن که از جمله این فاکتورها میشه به قیمت مناسب، کیفیت بالا و استهلاک کم، در دسترس بودن قطعات و آپشن متفاوت سیستم صوتی و … اشاره کرد که البته در ادامه کامل در مورد این موتور محبوب صحبت میکنیم.

همونطور که در پاراگراف‌های بالاتر اشاره کردم این موتور در ابتدا توسط شرکت جهانرو فروخته میشد اما در ادامه شرکت نیروموتور نمایندگی برند TVS هند رو از آن خودش کرد و موتورسیکلت‌های این شرکت خوشنام هندی رو تا الان که در سال ۱۴۰۱ هستیم در ایران به فروش میرسونه.

بررسی طراحی و ظاهر راکز ۱۲۵

راکز ۱۲۵ TVS نیمه اتومات  در دسته موتورهای کاب یا آندربن قرار میگیره. طراحی این سبک از موتورها جوری انجام شده که وزن سبکی داشته باشن و برای رفت و آمدهای شهری، بیشترین کاربرد رو دارن.

از اونجایی که بیشتر قسمت‌های ظاهری موتورهای کاب با فلاپ‌های پلاستیکی خوش رنگ و لعاب پوشونده شده، این موتورا یه گزینه جذاب برای جَوون‌هایی هست که به ظاهر معمولی موتورهای استریت علاقه‌ای ندارن و دوست دارن با یه وسیله زیبا تردد کنن.

راکز ۱۲۵ هم با طراحی جذاب و رنگ‌بندی متنوع و متفاوتی که داره جزو همین موتوراست. حتی اگه بخوایم طراحیش رو با هوندا ویو که محبوب‌ترین کاب ایران به حساب میاد مقایسه کنیم، طراحی این موتور جذاب‌تر و جَوون‌پسند تره.

البته تی‌وی‌اس با گذشت بیش از ۱۰ سال از تولید این موتور زیاد در طراحی راکز ۱۲۵ TVS نیمه اتومات تغییر کلی ایجاد نکرده و به قول معروف به ترکیب بَرنده دست نزده!

ابعاد کلی این موتور ۱ متر ۹۴ سانت (طول) در ۶۶ سانت (عرض) در ۱ متر ۷ سانت (ارتفاع) هست.

بررسی طراحی چراغ‌های راکز ۱۲۵

چراغ‌های جلوی این موتور جوری طراحی شدن که با چرخش فرمون، چراغ‌ها ثابت نمیمونن و راهنماهای جلو هم در قسمت جلوی بدنه موتورسیکلت کار شدن.

خرید ورژن راکز ۱۲۵ TVS نیمه اتومات به نسبت ورژن قبلی خودش در قسمت چراغ خطر عقب دستخوش تغییرات شده. در نسخه‌های قبلی راهنماهای عقب با چراغ خطر ترکیب شده بودن اما در آخرین نسخه این دو قسمت از همدیگه جدا شدن.

به جز چراغ جلو بقیه چراغ‌های به کار رفته در راکز ۱۲۵ TVS نیمه اتومات از چراغ‌های LED بهره میبرن.

بررسی فرمان راکز ۱۲۵

مثل اکثر موتورهای سبک کاب، راکز هم یه فرمون لوله‌ای داره که برای بیشتر شدن جذابیتش، فلاپ‌های پلاستیکی روی اون تعبیه شده و کلید‌های کنترل‌گر موتور هم روی این فلاپ‌ها کار شدن.

سمت راست فرمون کلید کلید روشن خاموش کردن چراغ‌ها (که البته در بعضی نسخه‌ها، این کلید وجود نداره و چراغ یک سره روشنه)، کلید استارت و سمت چپ فرمون هم کلید تعویض نور پایین به نور بالا وجود داره که با کلید Passing یا نوربالا لحظه‌ای ادغام شده. بقیه کلیدها هم شامل کلید راهنما و کلید بوق میشن.

نکته‌ای که در مورد این موتور وجود داره این هست که کیفیت ساخت در همه نقاط موتور به شکل قابل توجهی خوب و بالاست و اصلاً نکته منفی در جنس و متریال مواد به کار رفته نمیبینید.

بررسی کیلومتر راکز ۱۲۵

کیلومتر این موتور سرعت را به صورت آنالوگ به نمایش درآورده . آمپر و مقدار کیلومتر طی شده توسط راکب (ODO) در یک مستطیل کوچک نمایش داده میشن.

در قسمت پایین این کیلومتر هم نمایشگر دنده‌ها و نمایشگر چراغ راهنما وجود دارن.

بررسی کنسول راکز ۱۲۵

معمولاً در موتورهای کاب آپشن خاصی در قسمت کنسول وجود نداره ولی در راکز ۱۲۵ TVS نیمه اتومات یکی از متفاوت‌ترین آپشن‌های معمول در موتورسیکلت‌ها رو میتونیم ببینیم!

این موتور به یه دستگاه پخش رادیو و مدیا پِلیر مجهز هست که میتونید با اون در زمان رانندگی آهنگ گوش کنید و لذت ببرید. البته این رو هم بگم که کیفیت و بلندی صدا کاملاً معمولی می باشد .

پورت USB هم در قسمت سمت چپ کنسول تعبیه شده که یکیش برای اتصال فلش و پخش موسیقی هست و اون یکی هم برای شارژ کردن موبایل استفاده میشه.

از زمانی که این موتور به بازار ایران وارد شده (یعنی حدوداً سال ۹۰ یا ۹۱) این آپشن رو نمیشد روی هیچ موتور پلاک ملی پیدا کرد و یه جورایی اولین بود.

بررسی زین، فضای زیر زین و باک راکز ۱۲۵

زین این موتور یه تیکه هست و طراحی و نَرمیش برای افرادی که فیزیک بدنی معمولی دارن، کاملاً مناسبه. اگه وزنتون بالاتر از ۹۰ کیلوگرم هست ممکنه در زمان سواری روی راکز ۱۲۵ TVS نیمه اتومات احساس راحتی نداشته باشید چراکه عرض این زین به نسبت موتورهای اسکوتر کمتره! در مورد ارتفاع زین از سطح زمین هم باید بگم که ارتفاعش حدود ۷۸ سانتی‌متر هست.

فضایی که راکز ۱۲۵ TVS نیمه اتومات در قسمت زیر زین در اختیار شما قرار میده قضای کوچکی هست که و دلیل این کوچک بودن هم به ۱۷ اینچی بودن چرخ‌ها برمیگرده و هم به قرار گرفتن باک در قسمت زیر زین.

حجم باک این موتور هم ۴ لیتره که یه مقدار کم به نظر میاد اما باید بدونید که این دسته از موتورها مصرف سوخت پایینی دارن و این حجم ۴ لیتری خیلی براتون دردسر ساز نیست.

بررسی جاپایی‌ها و جک راکز ۱۲۵

محل قرارگیری جاپایی‌ها در این موتور کاملاً ایده آل هست و هیچ برخوردی بین پای راکب و ترک‌نشین وجود نداره. راکز ۱۲۵ TVS نیمه اتومات از هر دو جک وسط و بغل بهره میبره.

بررسی انجین راکز ۱۲۵

یکی از دلایل پرفروش بودن این موتور در همه‌ی کشورهایی که در اونها عرضه شده، انجین کم استهلاک، کم خرج و کم مصرفش هست که به بهترین مزیت این موتور هم تبدیل شده.

راکز ۱۲۵ TVS نیمه اتومات از یه انجین تک سیلندر، ۴ زمانه، ۲ سوپاپ SOHC بهره میبره که به وسیله هوا خنک میشه. حجم دقیق این انجین ۱۲۴.۵ سی‌سی هست و از طریق سیستم انژکتور کیهین (Keihin) سوخت رو دریافت میکنه. در ضمن تی‌وی‌اس نسبت تراکم این انجین رو ۹.۳ به ۱ اعلام کرده.

ین انجین کم‌مصرف توانایی تولید ۹.۸ اسب‌بخار قدرت در دور موتور ۷۵۰۰ و ۹.۸ نیوتون‌متر گشتاور در دور موتور ۵۵۰۰ رو داره که کاملاً پاسخ‌گوی رفت و آمد‌های شهری شماست.

بررسی انتقال قدرت و گیربکس راکز ۱۲۵

قدرت گشتاور تولیدی انجین این موتور از طریق زنجیر و یه گیربکس ۴ سرعته انجام میشه که نکته جالب توجهی در مورد اون وجود داره!

این موتور کلاچ اتوماته!

یعنی هم میتونید با گرفتن کلاچ تغییر دنده رو انجام بدید هم بدون کلاچ!

تی‌وی‌اِس اسم این تکنولوژی انحصاری خودش رو I-Ride گذاشته که انصافاً هم تکنولوژی کاربردی هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *