مقالات موتورسیکلت

معرفی موتورسیکلت برقی هارلی دیویدسون LiveWire

هارلی دیویدسون بالاخره مشخصات نهایی محصول انقلابی خود را رسانه ای کرد. هارلی در خلل برگزاری راند نهایی مسابقات فرمول E در شهر نیویورک علاوه بر پرده برداری از نسخه نهایی امکان تست و بررسی این موتورسیکلت را نیز برای رسانه ها و علاقه مندان ممکن کرده بود.

موتورسیکلت LiveWire از بسته باتری بزرگ ۱۵.۵ kWh بهره می برد. در مقام مقایسه، شرکت Zero به عنوان یکی از پیشتازان صنعت موتورسیکلت های الکتریکی  باتری هایی بزرگ تر از ۱۴.۴ kWh را عرضه نمی کند. البته از نظر وزنی مدل های Zero وضعیت مطلوب تری دارند و برد حرکتی بالاتری را عرضه می کنند.

باتری های هارلی از سلول های ساخت شرکت سامسونگ بهره می برند و ۵ سال وارانتی نامحدود دارند.

ساده ترین سیستم شارژر این موتورسیکلت با نام سطح ۱ شناخته می شود. این شارژر قابلیت قرار گیری در زیر صندلی راکب را دارد و در حدود ۱۰ تا ۱۱ ساعت برای شارژ کامل باتری ها زمان نیاز است. امکان شارژ سریع سطح ۳ نیز برای موتورسیکلت هارلی نیز فراهم شده است. در هر صورت برد حرکتی ادعایی هارلی دیویدسون معادل ۲۳۴ کیلومتر است که مشخصا برای یک موتورسیکلت الکتریکی رقم بسیار عالی به نظر می رسد.

Livewire از موتور الکتریکی با حداکثر قدرت ۱۰۵ اسب بخار نیرو می گیرد. این موتورسیکلت بر اساس زبان طراحی کلاسیک هارلی طراحی شده است و به همین دلیل موتور و دیگر اجزای آن به راحتی قابل مشاهده است. موتور دقیقا در بخش زیرین بسته باتری قرار دارد. طراحان به دنبال قرار گیری باتری و موتور به صورت طولی بوده اند به همین دلیل نیاز به یک جعبه دنده با زاویه ۹۰ درجه داشتند تا قدرت موتور را توسط تسمه به چرخ عقب انتقال دهند. این مورد در اکثر موتورسیکلت های الکتریکی امروزی مشاهده می شود.

این موتور قدرتمند برای رسیدن به سرعت ۹۷ کیلومتر بر ساعت به تنها ۳ ثانیه زمان نیاز دارد و در شتاب گیری از ۹۷ تا ۱۲۸ کیلومتر بر ساعت نیز به تنها ۱.۹ ثانیه زمان بیشتر نیاز دارد. حداکثر سرعت این موتور به ۱۷۷ کیلومتر بر ساعت می رسد.

موتور و کنترلر از سیستم خنک کاری مایع استفاده می کنند اما باتری ها توسط هوا خنک می شوند. یک ورودی هوا در دو طرف قرار گرفته که هوا را از روی فین های باتری عبور می دهد.

همچنین در بخش ترمز LiveWire از ترمزهای Monoblock ساخت شرکت برمبو استفاده می شود و سیستم تعلیق نیز ساخت شرکت Showa است.

هارلی از فن آوری ارتباطی جدیدی برای این موتورسیکلت استفاده کرده است که امکان اتصال موتور به وسیله یک اپلیکیشن را به هر دو سیستم عامل IOS و آندروید را ممکن می سازد. تقریبا تمامی اطلاعات موتورسیکلت در این اپلیکیشن در دسترس است. همچنین این اپ نقش دزدگیر را ایفا می کند و در صورت تشخیص این امر شروع به هشدار دادن می کند.

۴ حالت سواری برای هارلی دیویدسون در نظر گرفته شده است. اسپرت، جاده، برد حرکتی و حالت بارانی را شامل می شود. همچنین ۳ حالت شخصی ساز نیز برای راکب در نظر گرفته شده است. سیستم های کمکی همچون کنترل کشش، ترمز ضد قفل و کنترل حرکت چرخ عقب برای این موتورسیکلت در نظر گرفته شده است.

همچنین یک خروجی شارژ USB-C درست در پشت چراغ جلو پنهان شده است که امکان شارژ و اتصال را برای شما به ارمغان می آورد.

قیمت نهایی این موتور نیز معادل ۲۹.۷۹۹ دلار است که جز گران قیمت ترین موتورسیکلت های بازار شناخته می شود. البته هارلی برنامه عرضه مدل های کوچک تر و مقرون به صرفه تر را نیز تا سال ۲۰۲۳ میلادی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *